Οδηγίες προς αυτοκολλητές και αυτοκολλήτριες

Επειδή ο “υπερβολικός ζήλος” στη χρήση των αυτοκόλλητων μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, παρακαλούμε να ακολουθούνται οι παρακάτω κανόνες: κολλάμε μόνο στα αυτοκίνητα που είναι προκλητικά παρκαρισμένα. Σ’ αυτά που βρίσκονται πάνω σε ράμπες και πάνω στις διαβάσεις, αφήνοντας λιγότερο από 1,20m (δυόμιση πλάκες πεζοδρομίου) για τη διέλευση των πεζών. Σ’ αυτά που βρίσκονται πάνω σε πεζοδρόμιο αφήνοντας και πάλι λιγότερο από 1,20.

“Ξεπερνάμε” αυτόν που έκανε προσπάθεια να αφήσει χώρο για τους πεζούς.
Κολλάμε μόνο σε πεζοδρόμια τα οποία θα ήταν προσπελάσιμα αν δεν υπήρχαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Δεν έχει νόημα να κολλήσουμε σε κάποιον που ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, το οποίο μετά από 5 μέτρα είναι έτσι κι αλλιώς κλεισμένο από μια περίφραξη ή ένα οικοδομικό έργο σε εξέλιξη. Γενικά “τιμωρούμε” την αδιαφορία προς τους πεζούς και όχι την ανυπακοή στα σήματα στάθμευσης. Κολλάμε στα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμους και πλατείες.

Κολλάμε μόνο στα τζάμια. Δεν κολλάμε σε σημεία όπου η αφαίρεση του αυτοκόλλητου μπορεί να καταστρέψει τη βαφή. Προσέχουμε ώστε να μην προκαλούμε ζημίες. Ο παραβάτης δεν είναι εχθρός, είναι απλά απερίσκεπτος.

Σε ποιο τζάμι πρέπει να κολλήσουμε; Εκεί όπου το αυτοκόλλητο θα είναι εμφανέστερο για τους διερχόμενους. Ακόμα και στο μπροστινό παρμπρίζ, ακόμα κι αν ενοχλεί την ορατότητα του οδηγού. Για να το ξεκολλήσει, ας ξοδέψει λίγο από τον χρόνο που “κέρδισε” παρκάροντας παράνομα αντί να ψάξει μια καλύτερη θέση. Αν ο γάιδαρος έχει και μεγάλα αυτιά (είναι δηλ. πολύ προκλητικά παράνομος) κολλήστε του και περισσότερα από ένα αυτοκόλλητο.
Το κόλλημα πρέπει να γίνεται σε καθαρό τζάμι. Αν υπάρχει σκόνη ξεκολλάει πανεύκολα. Άρα απαραίτητο εργαλείο του αυτοκολλητή είναι ένα χαρτομάντηλο, ή το ίδιο το υπόλοιπο του αυτοκόλλητου. Εάν το τζάμι είναι βρεγμένο (σε αυτοκόλληση υπό βροχή), απλά αφαιρούμε το πολύ νερό και κολλάμε. Το αυτοκόλλητο θα κολλήσει μια χαρά. Δεν πετάμε το προστατευτικό χαρτί που απομένει στο έδαφος. Οι Πάνθηρες είναι ενσυνείδητοι πολίτες.

Αποφεύγουμε την αντιπαράθεση με τον παραβάτη οδηγό. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι παραβάτες δεν αντιδρούν -καθότι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη- ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση του θερμοκέφαλου που θα χειροδικήσει. Αν εμπλακούμε σε αντιπαράθεση εξηγούμε ευγενικά ότι και οι πεζοί έχουν δικαιώματα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *